Het is eindelijk weer mooi genoeg om je auto te gaan wassen! Maar voordat je begint, moet je eerst deze 7 handige tips lezen.

1. Zorg ervoor dat je de wasinstructies goed leest voordat je begint. Elke wasstraat is een beetje anders, dus zorg ervoor dat je weet wat je doet voordat je begint.

2. Begin altijd met het wassen van de ramen en het dak. Dit voorkomt strepen en maakt het makkelijker om de rest van de auto schoon te maken.

3. Gebruik een zachte (niet-schurende) autowaszeep voor de hele auto. Zo beschermt u uw lak en blijft uw auto er langer als nieuw uitzien.

4. Gebruik een zachte doek om de auto te wassen. Dit helpt krassen op de lak te voorkomen.

5. Vergeet niet de wielen en banden te wassen! Vuil en remstof kunnen uw banden en velgen snel ruïneren als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

6. Gebruik een hogedrukspuit om de auto af te spoelen als je klaar bent met wassen. Dit helpt om zeep- en watervlekken te verwijderen.

7. Droog de auto af met een zachte doek als u klaar bent met afspoelen. Dit helpt voorkomen dat er watervlekken op de lak ontstaan.

Zorg voor de juiste uitrusting

Je auto wassen is inderdaad een stuk eenvoudiger dan vroeger, dankzij het grote aanbod aan hoogwaardige autowasstraten. Maar dat betekent niet dat je het gewoon kunt doen. Als u wilt dat uw auto er goed uitziet, moet u over de juiste uitrusting beschikken.

Hier zijn een paar essentiële zaken:

-Een goede slang met sproeikop

-Een emmer

-Autowasmiddel

-Een zeemlap

-Een zachte doek om te drogen

 

Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint, anders eindig je gefrustreerd en met een auto die er nog steeds vies uitziet.

Bereid uw auto voor

Je hebt je vast wel eens schuldig gemaakt aan het niet voorbereiden van je auto op een wasbeurt. Misschien denkt u dat het zinloos is omdat u hem de volgende dag toch weer vuil maakt.

Maar als je de tijd neemt om je auto voor te bereiden op een wasbeurt, doe je jezelf een groot plezier. Hier zijn enkele tips:

 

-Verwijder alle troep van de binnenkant van je auto. Als je spullen hebt rondslingeren, worden ze nat en vies en is het moeilijker om ze later op te ruimen.

-Was je auto op een zonnige dag. Dit bevordert het droogproces.

-Zorg ervoor dat je auto schoon is voordat je hem gaat wassen. Als er vuil en modder is aangekoekt, wordt dat alleen maar verspreid als je gaat schrobben.

-Spuit je auto af met een tuinslang voordat je hem gaat wassen. Dit helpt vuil en modder los te maken, zodat het gemakkelijker schoon te maken is.

-Gebruik een speciale autowasmiddel. Het gebruik van afwasmiddel of wasmiddel kan de lak van uw auto beschadigen.

Kies de juiste locatie

Waar je je auto wast, is ook belangrijk. Gebruik altijd een wasplaats die ervoor gemaakt is. Zo voorkom je dat je de straat schoonveegt of dat je auto beschadigd raakt. Het is ook verstandig om een emmer met water en een spons te gebruiken om het vuil te verwijderen voordat je begint met wassen. Dit zal de kans op beschadigingen aanzienlijk verminderen.

Gebruik de juiste zeep

Als je je auto wast, kun je beter de juiste zeep gebruiken. Er zijn verschillende soorten zeep, en elk soort is bedoeld voor een andere taak. Als je de auto wast met de verkeerde zeep, dan kan dat leiden tot beschadigingen aan het voertuig. Denk aan het oppervlak van de auto, maar ook aan de banden en aan de motor. Gebruik dus alleen zeep die specifiek bedoeld is voor het wassen van voertuigen.

Was uw auto in de juiste volgorde

Waar het bij het wassen van een auto om gaat, is om de juiste volgorde aan te houden. Zo begint u met de voor- en achterkant, vervolgens wast u de zijkanten en eindigt u met de banden. Bovendien is het belangrijk om niet alleen het exterieur van de auto te wassen, maar ook het interieur. Hiermee voorkomt u dat er vuil en stof op blijven zitten. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger of een stofzuiger met zachte borstel.

Spoel uw auto goed af

Het is belangrijk om uw auto na het wassen af te spoelen. Zo verdwijnt al het sop en de zeep en blijft uw auto langer schoon. Neem gewoon een slang en richt die op uw auto, zodat u alle hoekjes en gaatjes kunt bereiken. U kunt ook een sproeikop gebruiken om dit proces te vergemakkelijken. En vergeet niet om ook de wielen en banden schoon te maken!

Droog uw auto

Ken je dat gevoel wanneer je net klaar bent met het wassen van je auto, en je achterover leunt om je werk te bewonderen… en dan beseft dat je vergeten bent hem te drogen?

 

Ja, dat is geen goed gevoel.

Daarom is het zo belangrijk dat je je auto goed droogt na het wassen. Het voorkomt niet alleen strepen, maar het helpt je auto ook beschermen tegen de elementen.

Hier zijn enkele tips om uw auto te drogen:

– Gebruik een zeem of badstof doek om de hele auto af te nemen. Zorg ervoor dat u in alle hoeken en gaten komt!

– Gebruik een stofzuiger om overtollig water op te zuigen.

– Gebruik een haardroger op lage temperatuur om de ramen en de motorkap van uw auto te drogen.

Samenvatting

Het is een goed idee om uw auto regelmatig te wassen om hem er goed uit te laten zien en soepel te laten rijden. Hier zijn zeven tips om je te helpen de klus goed te klaren:

 

1. Gebruik de juiste zeep. Er zijn veel autospecifieke zepen op de markt, of u kunt een milde afwasmiddel gebruiken.

2. Gebruik geen agressieve chemicaliën. Azijn, bleekmiddel en andere agressieve chemicaliën kunnen de lak van uw auto beschadigen.

3. Gebruik een zachte doek. Een krassende doek kan de lak of de voorruit beschadigen.

4. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zo voorkomt u dat er water op pas gereinigde oppervlakken druppelt.

5. Droog de auto af met een zachte handdoek als u klaar bent. Dit voorkomt strepen en watervlekken.

6. Zet uw auto om de paar maanden in de was om de lak te beschermen.

7. Houd uw auto ook van binnen schoon! Stofzuig en reinig het interieur ongeveer elke week om het mooi te houden.